Zii Tuinen

Ontwerp

Een tuinontwerp laten maken? Zii Tuinen maakt een ontwerp van de tuin op basis van uw wensen. We geven advies over de indeling van de tuin en de materialen. De tuin wordt ingemeten en het ontwerp gerealiseerd!

Uw droomtuin komt er natuurlijk niet van zelf. Het begint bij een goed ontwerp. We gaan samen met u in gesprek over uw droomtuin en schetsen hier een ontwerp van.
In dit ontwerp kunt u aangeven wat u graag wilt terugzien in uw tuin zoals: bestrating, tuinafscheiding, veranda’s, tuinmeubelen en zelfs buitenkeukens behoren tot de mogelijkheden.

Belangrijke factoren bij een tuinontwerp

Bij een tuinontwerp zijn er een aantal belangrijke factoren die zijn weerslag kunnen hebben op de inrichting van de tuin. De 3 belangrijkste factoren zijn:

De ligging van de tuin

Zon en schaduw hebben een grote invloed op uw tuin. Zeker voor de keuze van beplanting is het belangrijk om uit te zoeken wanneer de zon erbij kan komen en wanneer niet. Met veel zonlicht kan uw tuin er een stuk levendiger uitzien. Ook als uw tuin niet uit planten maar vooral uit bestrating bestaat is dit handige informatie om te weten. Welke tegels houden bijvoorbeeld niet teveel warmte vast zodat u op een warme zomerdag op blote voeten over het terras kan lopen?

Grondsoorten

De grondsoort van uw tuin is erg belangrijk wanneer het gaat om tuinaanleg en later het tuinonderhoud. Zo houdt een zandgrond bijvoorbeeld moeilijker voedingstoffen vast en zal bij warm weer de grond snel uitdrogen, maar wordt bij een hevige regenbui het water sneller afgevoerd.

Houtsoorten

Het gebruik van houtsoorten in uw tuin is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bij de bouw van een overkapping, schutting, tuinschuur, poort of pergola zijn er meerdere soorten hout beschikbaar. De keuze valt over het algemeen op hardhout of zachthout. Hardhout kan beter tegen vocht en water, dit is dan ook een duurder type hout. Zachthout is minder bestendig tegen water en vocht en dus goedkoper. Ook een combinatie van beide houtsoorten is mogelijk. Het is net waar u voor kiest!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw tuin? We komen graag bij u langs voor een adviesgesprek!

Neem contact met ons op